Děláme prostě:
Denně mají klienti na výběr z více druhů pečiva, aby si mohli zvolit podle svých preferencí.
Ovoce a zelenina a mléčné výrobky jsou do jídelníčku zařazovány alespoň čtyřikrát v týdnu.
Bezmasá jídla, luštěniny, sladké dezerty a domácí pomazánky jsou zařazovány pravidelně. Polévky se střídají mezi vývary, zahuštěnými a krémovými; v týdnu se u vývarů nepoužívá shodná vložka.
Různé druhy/úpravy masa jsou v týdnu zpravidla 5krát, aby byla zajištěna pestrost jídelníčku.
Éra polotovarů je minimalizována; jídla jsou připravována co nejvíce z čerstvých surovin a bez dochucovadel.
Jednou týdně mají klienti možnost výběru z jídel podle svých preferencí.
I při přípravě jídel nejsou žádné složky připravovány nebo zpracovávány den dopředu.
Dietní možnosti jsou zajištěny; klientům je na základě doporučení lékaře nabízena šetřící nebo diabetická dieta.
Lokalita, sezonnost, svátky a tradice jsou respektovány při sestavování jídelníčku.
Organizace přijímá podněty klientů ke kvalitě stravování průběžně a bezodkladně, podrobnější preference a související záležitosti jsou řešeny při pravidelných setkáních. Zaměstnanci zároveň respektují potřeby klientů v oblasti stravování, servisu a očekávaného času podávání jídel a utvářejí příjemnou atmosféru při stravování.